Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Samen staan we sterker. Daarom werken we samen met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en andere goede doelen in het Health Systems Advocacy Partnership (HSA) en de Yes I Do-alliantie.

Beide samenwerkingen zijn onderdeel van het Samenspraak en Tegenspraak-project van oud-minister Lilianne Ploumen. Met 24 andere organisaties en het ministerie versterken we samen maatschappelijke organisaties in lage- en middeninkomenslanden. Want zij kunnen overheidsinstanties en bedrijven in hun eigen land aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

Health Systems Advocacy Partnership

Sinds 2015 is Amref Flying Doctors aangesloten bij het Health Systems Advocacy Partnership (HSA), samen met het African Centre for Global Health and Social Transformation (ACHEST), Health Action International (HAI), Wemos en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Samen ondersteunen we organisaties in landen in Oost-Afrika die werken voor (het recht op) seksuele gezondheid van mensen. . Ook zorgen we voor betaalbare medicijnen, anticonceptie en meer en beter opgeleid zorgpersoneel. Zo bestrijden we bijvoorbeeld moedersterfte.

YES I DO

We werken ook mee in de Yes I Do-alliantie, samen met Plan Nederland, Choice for Youth and Sexuality, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Rutgers en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Met deze samenwerking pakken we ongelijkheid, armoede en de rechteloosheid van meisjes aan. Zo bestrijden we meisjesbesnijdenis, kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.

Yes I Do wordt betaald door het ministerie van Buitenlandse Zaken en uitgevoerd in Ethiopië, Kenia, Malawi, Zambia, Mozambique, Pakistan en Indonesië. Wij werken binnen dit programma in Ethiopië, Kenia en Malawi.

delen

Word donateur

Gezondere mensen en daardoor minder armoede, dat is het doel van Amref Flying Doctors. Hierbij gaan we uit van de behoefte én de kracht van de Afrikaanse bevolking. Help mee en word donateur!

 

Word donateur
Helpt u de slachtoffers in Kenia?
doe een gift