Persoonlijke verhalen

Ik dacht dat meisjesbesnijdenis goed was

Meisjesbesnijdenis was altijd een belangrijke traditie binnen de Masai-stam waar Merin Ole Mushanka (70) vandaan komt. Als stamoudste is hij een van de meest invloedrijke personen binnen zijn gemeenschap. Merin: "Ik wist niet wat meisjesbesnijdenis betekende, we vonden het allemaal normaal en goed."

Lees meer

Cynthia strijdt tegen geweld in Afrika

Een op de drie vrouwen is ooit het slachtoffer geworden van gendergerelateerd geweld. Zoals meisjesbesnijdenis. Wereldwijd werden 200 miljoen meisjes hier het slachtoffer van, en ruim 4 miljoen meisjes lopen elk jaar het risico om besneden te worden. Om hier een einde aan te maken, leidt Amref Flying Doctors ‘champions’ op die voorlichting geven over de gevaren van besnijdenissen. Cynthia, zelf ooit slachtoffer van meisjesbesnijdenis, is een van hen. 

Lees meer

Ex-besnijdster Darmi: 'Ik heb spijt van mijn daden'

Net als de meeste vrouwen in haar dorp werd Darmi op jonge leeftijd besneden. Kort daarna moest ze trouwen met een veel oudere man. Onverwachte twist in dit verhaal: Darmi werd daarna zelf besnijdster - tot ze inzag hoeveel leed ze daarmee veroorzaakte. 

Lees meer
1 op de 2 mensen in Afrika krijgt geen medische zorg
doe een gift