Belastingvrij schenken

Amref Flying Doctors geld geven en later een gedeelte terugkrijgen van de belasting? Dat kan als u minimaal 40 euro per jaar schenkt. Zo wordt het een stuk voordeliger om te schenken aan goede doelen.

 

Fiscaal attest goed doel

Wij zijn erkend als goed doel. Dat wil dus ook zeggen dat de donaties aftrekbaar zijn van de belasting. Er zijn een aantal voorwaarden waar uw donatie aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor belastingvermindering:

  • Het totale giftbedrag over één jaar is 40 euro of meer.
  • De gift moet rechtstreek geschonken zijn aan een erkende instelling met bijvoorbeeld de ANBI status. 

Amref Flying Doctors is een Nederlandse organisatie en beschikt niet over een Belgisch ondernemingsnummer. Bij uw aangifte mag u dit vakje leeg laten. De Belgische belastingdienst is hiervan op de hoogte en dit is goedgekeurd als handmatige procedure.  

U krijgt uw fiscaal attest in het begin van het nieuwe jaar toegestuurd door ons.

Wilt u meer informatie? Bezoek dan de website van Federale Overheidsdienst Financiën.

Heeft u nog verdere vragen over uw donatie, bel dan +32 (0)456 41 89 51 (elke werkdag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 uur) of mail info@amref.be

delen

Helpt u ook mee?

Gezonde mensen en daardoor minder armoede, dat is het doel van Amref Flying Doctors. Hierbij gaan we uit van de behoefte én de kracht van de Afrikaanse bevolking. Helpt u ook mee?

Ja, ik help mee
Helpt u de slachtoffers in Kenia?
doe een gift